Online inkijkje in de glastuinbouw

Project Locatie
Kaskrakers Bommelerwaard & Neerijnen

Kom in de Kas bestaat in 2018 50 jaar. Het kijken in de kas blijft onverminderd populair, mensen willen graag weten wat er in de kas gebeurd. Hier geven we door middel van Kaskrakers een virtuele opschaling aan.

Een groep tuinders binnen het Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen geeft aan dat zij de aansluiting met de maatschappij mist in hun bedrijfsactiviteiten. Er is regelmatig sprake van onbegrip en weerstand tegenover de grote tuinbouwbedrijven in het gebied . Kom in de Kas, waar jaarlijks in de Bommelerwaard duizenden mensen op afkomen, is een prachtig voorbeeld van hoe interactie tussen tuinders en hun omgeving kan plaatsvinden. Om ook de jongere doelgroep enthousiast te maken voor verbinding met de tuinbouw, zijn tuinders op zoek naar online activiteiten om met hen in verbinding te komen.

In samenwerking met een groep jonge tuinbouwondernemers is het idee ontstaan om mensen door middel van korte filmpjes een online inkijkje te geven op de bedrijven en in de thema’s die er spelen in de glastuinbouw. Deze filmpjes zullen in de aanloop van Kom in de Kas 2019 worden uitgebracht.

Meer weten?
Neem contact op met Ilona Baan – 0630228105

Terug