Kijken: Vlog uit de kas in Zaltbommel

Nieuws Datum
31/08/2023
Bij Kwekerij Van Tuyl plukken ze jaarlijks zo’n 350.000 kilo aardbeien en 150.000 kilo frambozen. Hoe is het om als scholier te werken in deze teelt? En wat is het geheime recept van de lekkerste aardbeien? Vlogger Daan gaat op onderzoek uit!

In aflevering 2 van Vlog uit de Kas seizoen 6 is Daan bij Kwekerij Van Tuyl in Zaltbommel. Hij ontmoet scholier Thirza, zij werkt in de vakanties en in het weekend in de kas. Ze laat zien wat haar werkzaamheden zijn en waarom ze heeft gekozen voor deze bijbaan.

Teler Kees vertelt aansluitend hoe ze de meest smaakvolle aardbeien telen. Samen lopen ze door de kas en daar legt Kees alles uit over duurzaam telen. Een belangrijk onderdeel binnen het bedrijf. Voor Daan is het een leerzaam bezoek over hoe je het energie- en gasgebruik zo laag mogelijk kunt houden in de kas.

Terug