Middelbare scholieren maken kennis met de glastuinbouw

Nieuws Datum
22/12/2022
De glastuinbouw in onze regio is dit jaar voor het eerst aanwezig geweest op Praktische Profiel Orientatie (PPO) Doe-dagen in Geldermalsen. Ongeveer 1900 leerlingen van VMBO en HAVO vanuit twintig scholen in en rond Rivierenland kregen gedurende 4 dagen de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende beroepen en branches.

Omdat het gaat om leerlingen van 13-15 jaar is het belangrijk om een praktisch programma aan te bieden. Er is voor gekozen om de teeltcyclus van chrysant te laten zien en te combineren met het steken van stekken. Deze workshops zijn begeleid door collega’s uit de praktijk. Daarnaast was Royal Brinkman steeds met een voltallige bezetting aanwezig de leerlingen een inkijk te geven in de interessante wereld van biologische bestrijding.

Met dank aan Royal Brinkman, Deliflor, Yuverta en de deelnemende kwekers is de eerste belangrijke stap gezet om meer leerlingen te interesseren voor de glastuinbouwsector. De ervaringen zullen geëvalueerd zodat deze volgend jaar meegenomen kunnen worden.

Terug