Koning in gesprek over stikstofplannen kabinet

Nieuws Datum
22/12/2022
Voor de meeste aanwezigen is het een verrassingsbezoek. Ze gaan in Terschuur praten met collega-boeren en tuinders over de stikstofplannen van het kabinet en de toekomst van de sector. Als blijkt dat koning Willem-Alexander ook van de partij is, geeft dat de middag een extra lading.

Provincie Gelderland heeft zich ingezet om jonge ondernemers uit te nodigen voor deze bijeenkomst. Geert-Jan van Tuijl is namens de glastuinbouw uitgenodigd. Van Tuijl legt de koning uit dat glastuinders met hun warmtekrachtkoppeling (WKK) voorheen een vrijstelling kregen voor een NB-vergunning en nu ook op legalisatie wachten.

Achter gesloten deuren is de koning expliciet in zijn steun aan de land- en tuinbouw, vertellen aanwezigen naderhand. ‘We horen te vaak dat wat wij doen niet goed is, maar de koning geeft ons het gevoel dat boeren en tuinders bij Nederland horen’, zegt glastuinbouwer Geert-Jan van Tuijl uit Zaltbommel.

Het volledige artikel over het bezoek van de koning is geschreven door en te vinden op Nieuwe Oogst.
Foto: Nieuwe Oogst- Peter Smit

Terug